6 Mart 2013 Çarşamba

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

 

Sütlü İrmik Tatlısı

Malzemeler ;

* 1 litre süt
* 1 su bardağı irmik (yada 9 yemek kaşığı)
* 1 su bardağı şeker (şekerli sevenler 1.5 yapabilir)
* Şekerli vanilin
* Bir yemek kaşığından az tereyağ
* Tarçın


Yapılışı ;

Süt, irmik, şeker, vanilini bir tencereye koyup kısık ateşte azar azar karıştırarak pişirelim. Kıvam almaya başlayınca tereyağını ve tarçını ekleyelim (dilerseniz sadece üzerinde kullanabilirsiniz). Ufak ufak fokurdamaya başlayınca altını kapatıp 1 dakika soğumaya bırakalım. Sütlü irmik tatlısını cam tepsiye dökelim.Soğuduktan sonra cam kabı ters çevirmek suretiyle servise hazırlayalım. Gene üstüne, tarçın koyabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder