7 Mart 2013 Perşembe

KARNIYARIK


Karnıyarık


Malzemeler ;


* 6 adet orta boy patlıcan
* 2 su bardağı su
* 2 adet orta boy soğan
* 250 gram kıyma
* 3 adet domates
* Tuz
* Karabiber
* Sıvıyağ


Yapılışı ;

    Patlıcanların baş ve orta kısımlarından 2cm yer bırakıp patlıcanlar tüm soyulur. Ortadan bıçak dibe değmeyecek şekilde kesilir. Bol tuzlu suda bir saat bekletilir. Sıkılıp, peçeteye çıkarılan patlıcanlar bol kızgın yağda kızartılır. Tepsiye çizilen yeri üste gelecek şekilde dizilir ve bir kaşık yardımıyla orta kısımları iyice ezilerek çukurlaştırılır. Kıyma çok az yağda soğanla kavrulur. Rendelenmiş domates, tuz, biber, karabiber ilave edilip, bir taşım kaynadıktan sonra söndürülür. Yemek kaşığı yardımıyla patlıcanların ortalarına kıymalı iç doldurulur.1 su bardağı su ilave edilerek 15-20 dakika pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder