7 Mart 2013 Perşembe

KADINBUDU KÖFTE

Kadınbudu Köfte




Malzemeler ;

* 500 gr.kıyma
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 ad.yumurta
* 1 ad.soğan
* Karabiber,Tuz

Kızartmak için ;

* 3 ad.yumurta
* Galeta unu
* Sıvı yağ



Yapılışı ;

      Pirinç haşlanır. Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine yumurta, pirinç, tuz, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 g kıyma da konulduktan sonra yoğurulur. Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice yoğrulmasıdır. Köfte harcını en az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batırılır. Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda altın köftelerin her iki yönü kızartılır. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alın. Servise hazır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder