6 Mart 2013 Çarşamba

ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBASI

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası




Malzemeler ;

* 5 su bardağı tavuk suyu
* Tavuk göğsü
* 5 su bardağı su
* 2,5 yemek kaşığı un
* 1 yumurta sarısı
* 1 çay kaşığı limon suyu
* Tuz
* 1 çay bardağı tel şehriye

Yapılışı ;

  Tavuk göğsünü 5 su bardağı ile haşlamak için tencereye koyalım.Tavuk göğsünü haşladığımız su ile 5 su bardağı su tencereye konur kaynamaya bırakılır.Bu arada terbiye hazırlanır; yumurta sarısı, un, tuz, limon suyu bir kapta pürüzsüz bir şekilde karıştırılır, 1 çay bardağı oda sıcaklığında su eklenip karıştırmaya devam edilir, 1 çay bardağı da kaynayan çorba suyundan ilave edilir.Hazırlanan terbiye kaynamakta olan suya sicim gibi akıtılarak, hızlı karıştırarak eklenir.2-3 dakika daha karıştırarak koyulaşması beklenir.Altı kısılan çorbaya şehriye ilave edilir, 10 dakika şehriyeler yumuşayıncaya kadar ocakta tutulur.Tavuk göğsünü küçük küçük parçalar halinde didikleyip çorbanın içine ilave edebilirsiniz.
      Limon ve pul biberle servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder