5 Mart 2013 Salı

SODALI BÖREK

Sodalı Börek



Malzemeler ;

* 1 kg yufka (5 ad.)
* 150 gr.erimiş tereyağı
* 2 ad.yumurta
* 1 şişe maden suyu
* 1 su bardağı süt
* Beyaz peynir


Hazırlanışı ;

Fırın tepsimizi yağlı kağıt ile kaplayın.Yufkalardan birini ayırın.Diğer yufkaları ikiye bölün. Yufkaların yarısını  tersli-düzlü tepsiye dizin.Üstüne ezilmiş beyaz peyniri koyun.Kalan yufkaları da
üzerine aynı şekilde dizin.Ayırmış olduğunuz  bütün yufkayı tepsinin üzerine serin.Böreği dilimleyin.
Bir tavada tereyağını eritin,üzerine maden suyunu,sütü ve yumurtayı ekleyip çırpın.Dilimlenmiş böreklerin üzerine gezdirin.Tepsiyi en az 30 dk.oda sıcaklığında beklettikten sonra 200 derecede pişirin.



İPUCU: Yufkalar bekledikçe harcı çekiyor ve nefis bir börek ortaya çıkıyor.Böreği 1 gece önceden hazırlayıp streç filmle kapatıp dolaba koyarsanız,ertesi gün sadece fırında pişirmesi kalır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder