12 Mart 2013 Salı

KABAK BORANİ


Kabak Borani



Malzemeler ;

* 6 tane kabak
* 500 gr kuşbaşı et
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı un
* Tuz
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 6 su bardağı su



Yapılışı ;

             6 su bardağı su ile eti düdüklü tencerede haşlayın. Kabakların kabuklarını çentip yemeklik doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Üzerine haşladığınız eti, nohutu ve etin suyunu ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir yerde yoğurdu, yumurtayı ve unu çırpıp yemeğin suyuyla inceltin. Yavaşça yemeğe ekleyip 1-2 taşım pişirip tuzunu katın. Tereyağında naneyi kızdırıp yemeğe katın.Afiyet olsun...

1 yorum: