7 Mart 2013 Perşembe

MANTARLI PAZI KAVURMA

Mantarlı Pazı Kavurma



 Malzemeler ;
  • * 2 demet pazı
  • * 300-400 gr kadar mantar
  • * 1 orta boy soğan
  • * 2-3 diş sarımsak
  • * zeytinyağ
  • * tuz, kırmızı biber



Yapılışı ;
    Tavaya zeytinyağ konulur, soğan ve sarımsak ilave edilerek biraz kavrulur.Ardından ince ince doğranan mantarlar ilave edilir.
Mantarlar suyunu salıp, biraz yumuşayınca ayrı bir kaba alınır. Çok pişirmeden, yenilebilecek sertlikte olması yeterli.Tavaya birazcık daha zeytinyağ ilave ederek, doğranmış pazılar ilave edilir.Hızlıca karıştırılıp, sapları biraz yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır.Üzerine kenara ayrılan mantarlar, tuz ve kırmızı biberi ilave edilerek, karıştırılır.3-5 dakika daha pişirilip, ocaktan alınır.       Pazı mantarın suyunda değil de, direkt zeytinyağda kavrulunca daha lezzetli olur. Bu yüzden ayrı ayrı kavrulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder