10 Mart 2013 Pazar

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE


Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye



Malzemeler ;

* 250 gr.tereyağı (teremyağ)
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı çörek otu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Yarım çay bardağı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 ad.yumurta (beyaz içine
    sarısı üzerine)
* Aldığı kadar un


Yapılışı ;

     Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba alın.Elinizle biraz karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu da ilave edin.Özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurdan parçalar alarak istediğiniz şekli verin,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder