5 Mart 2013 Salı

KUŞBAŞILI KAŞARLI PİDE

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide



Hamur için gerekli malzemeler ;

* 5 su bardağı un
* 1 paket kuru maya
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Aldığı kadar su

İç Harcı İçin ;

* 300 gr.kuzu eti
* 1 ad.soğan
* 3 ad.domates
* 3 ad.sivri biber
* kekik
* tuz
* karabiber



Üzeri için ;

1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 çorba kaşığı margarin


Yapılışı ;

Karıştırma kabına unu alalım üzerine kuru mayayı koyup karıştıralım.Tuz ve suyunu koyup hamuru yoğuralım.Üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirelim.Diğer tarafta iç harcımız için soğan ve sivri biberleri ince ince doğrayalım.Domatesleri küp küp doğrayıp karıştırma kabına alalım.Kuzu eti kekik tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.Açtığımız hamurlara iç harçtan dilediğiniz miktar koyup hamurun kenarlarını içe doğru kapatın.10 dk.mayalanması için bekletin.200 derecede ısıttığınız fırında pişirin.Pişmesine yakın çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini üzerine koyup 5 dk.daha pişirelim. Fırından çıkarıp margarini pidelerin kenarına sürüp servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder