11 Mart 2013 Pazartesi

ŞÖBİYET



Şöbiyet



Malzemeler ;

* 2,5 su bardağı un
* 2 ad.yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
* Yeterince su

Hamuru açmak için ;

* 2 su bardağı nişasta

İçine ;

* 1,5 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı irmik

Üzerine ;

* 200 gr.tereyağı

Şerbeti İçin ;

* 3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı şeker
* yarım limonun suyu

Süslemek İçin ;

* 4-5 kaşık antep fıstığı



Yapılışı ;

  Unu derin bir yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın.Yumurta,tuz ve su ilavesiyle sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hazırladığınız hamuru 7 eşit parçaya ayırın ve elinizle yuvarlayıp,15 dakika dinlendirin.Bir parça hamurun üzerine nişasta serperek avucunuzun içiyle hafifçe açın.Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.Daha sonra hamurları tek tek ve üzerlerine nişasta serperek merdane yardımıyla çok ince yufkalar olacak şekilde açın.Açtığınız 7 adet yufkayı üst üste koyun ve tam ortasından ikiye katlayın.Ardından yufkadan küçük kareler kesin.İç malzemesi için irmik ve sütü tencerede sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edin.Kestiğiniz karelerin bir kenarına irmikli harçtan 1'er tatlı kaşığı koyun ve muska şeklinde kapatın.Muskaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.Daha sonra tereyağını eritip muskaların üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 30 dakika pişirin.Piştikten sonra tepsideki fazla yağı süzün.Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın.Limon suyunu ekleyip  bir taşım daha kaynatın.Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökün.Antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder